2014. szeptember 28., vasárnap

A szeretet magja

Pici udvarunkban van egy komposztláda. Ide kerül tetemes gyümölcs- és zöldségfogyasztásunk maradéka. Ezzel is hozzájárulunk egy icipicit környezetünk védelméhez, támogatjuk a természetes körforgást (szerves hulladékból jó termőföld, ami aztán új növényeket táplál, majd a növények fel nem használt részeiből ismét komposzt...).
Idén a Földanya megjutalmazott bennünket környezettudatosságunkért. A komposztláda mellett kibújt a földből két kis palánta. Sokáig találgattuk, vajon tök, dinnye, vagy cukkini (értünk ám hozzá:-)).
A palánták nőttek-nőttek megállíthatatlanul, az indák futottak-futottak, átszőtték az udvart és sok-sok gyönyörű sárga virágot hoztak. Végül a virágok helyén megjelentek a kis sütőtökök Ahogy nőttek a kis tökök, bizony rá kellett eszmélnünk, hogy ez a két növény annak a hatalmas, ha jól emlékszem, 6 kilós sütőtöknek a magjából kelt ki, amit januárban vettünk a biopiacon.
Jelenleg ott tartunk, hogy 6 db óriási és több kicsi sütőtök mosolyog az udvarunkon, a nagyok már kezdenek sárgulni.
Ahogy nézem kicsit eklektikus, nem túl rendezett udvarunkat a makk egészséges, terpeszkedő növénnyel, elgondolkodom azon, milyen nagy és csodálatos dolog lehet egy pici magból, ha megkapja az optimális körülményeket. Mi tényleg nem csináltunk vele semmit, csak "hagytuk nőni". Vigyáztunk, hogy ne lépjünk rá az indáira (ez ma már elég nehéz), amikor az utca fele kezdett futni, visszakanyarítottuk,...és ennyi. No és gyönyörködtünk benne és "szerettük".
Egy spirituális témájú műsorban hallottam azt a gondolatot, hogy mindenkiben megvan a jó és a rossz "magja" is, de nem mindegy, melyiket locsoljuk, melyiket tápláljuk magunkban és a másikban. Amelyiknek energiát adunk, az hatalmasra növekszik, amelyiknek nem, az elsatnyul.
Eszembe jutott az agykontroll tanfolyam babcsíráztatós kísérlete is. Itt négy szem babot kellett azonos körülmények között csíráztatni, a négyből megjelölni kettőt, és arra a kettőre minden nap alfában és ébren többször szeretettel gondolni és elképzelni, ahogy hatalmasra nő. Az eredmény: az a két bab, amelyik pozitív energiát kap, sokkal hamarabb csírázik ki és valóban gyorsabban, nagyobbra nő, mint a másik kettő. Ez bármilyen növénnyel kipróbálható. Én tavaly paradicsompalántákkal csináltam ezt, az eredmény elképesztő volt, centikben, majd paradicsomtermésben mérhető.
Miért ne működne ugyanez embereknél, problémás gyermekeknél, önmagunknál?
Ne gondold, ha "csak" pozitív állításokat mondogatsz magadban (és hangosan) gyermekeddel
kapcsolatban, ha sokszor elképzeled boldognak és egészségesnek, ha nem aggodalommal, hanem szeretettel, büszkeséggel gondolsz rá, akkor nem tettél semmit!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Szeretném, ha megjegyzéseiddel, hozzászólásaiddal segítenél nekem kitalálni, hogy mi is az, ami az olvasóimat legjobban érdekli, mi is az, amiben segíteni tudnék?